Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Glasbevriezers

Lees alles over Glazenvriezer hier
Filteren
Sorteer op
Glasbevriezer - Geen Stroom - alle formaten Glas
€ 326,69 € 269,99 € 237,15 € 195,99
Bezorgdatum berekenen...

De juiste manier om een cocktail op tafel te zetten? Met een glazenvriezer zet je de puntjes op de "i". Een cocktail is namelijk pas compleet met een elegant laagje ijs op het glas. Van een cocktail of aperitief, tot wijn, bier of een smoothie; met bevroren glazen zijn ze allemaal zoveel lekkerder! Glazenvriezers koop je eenvoudig online in onze webshop. Altijd de beste prijzen, topkwaliteit producten en snel uit voorraad leverbaar.

Hoe werkt een glazenvriezer / glasbevriezer?

Een glazenvriezer (of glass freezer / glas froster) is ideaal om drankjes op een koude manier te presenteren. Het zorgt voor een fraai laagje ijs op een glas. Dit ziet er niet alleen professioneel uit, maar zorgt natuurlijk ook voor een langdurig gekoeld drankje. Met een Maxima glazenvriezer kun je drinkglazen in een mum van tijd snel bevriezen.

Het enige wat je nodig hebt, is een tank vloeibare kooldioxide als koelmiddel. Deze kun je simpel aansluiten op de Maxima glass freezer. Wanneer de gas cilinder openstaat, bedien je de glasbevriezer door met je ene hand een glas onder de kop te houden en met je andere hand de kop voor een paar seconden een stukje naar beneden te drukken. Het apparaat koelt je glas meteen af tot een lage temperatuur van ongeveer -15 graden Celsius. Dat ziet er geweldig uit en geeft natuurlijk ook meteen een extra koud drankje.

Wat zijn de voordelen van een glazenvriezer?

Natuurlijk kun je op verschillende manieren een lekker koud drankje in bevroren glazen serveren. Maar met een bevroren glas verras je je gasten natuurlijk veel meer dan met zomaar een koel drankje inschenken. Een glazenbevriezer is een speciaal ontwikkeld koelmiddel en combineert diverse voordelen: 

  • Stijlvolle productpresentatie
  • Drankjes blijven lang fris
  • Versterkt de smaak
  • Geschikt voor vele soorten glazen
  • Bevriezing steriliseert het glas
  • Geen stroom nodig; overal neer te zetten

Dankzij bovenstaande voordelen is een glazenvriezer geschikt voor heel veel horecazaken. Je komt dit apparaat dan ook niet alleen tegen in cocktailbars, hotelbars en discotheken, maar zeker ook in cafés, restaurants en strandpaviljoens. Welke drankjes je met een extra koud glas gaat presenteren is helemaal aan jou, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Van het uitschenken van een cocktail of aperitief, tot wijn, bier, sterke dranken of een smoothie; met een extra koud glas zijn ze allemaal zoveel lekkerder!

Waar moet je op letten bij het gebruik van een glasbevriezer?

Dankzij de eenvoudige bediening heeft elke barmedewerker dit apparaat zo onder de knie. Maar gezien de lage temperaturen en het gebruik van vloeibare CO2 is wel enige voorzichtigheid geboden. Lees bij het aansluiten daarom de handleiding met specificaties goed door. Het is belangrijk om het apparaat alleen binnen te gebruiken waar het niet warmer wordt dan 27 graden Celsius.

Omdat een glazenvriezer altijd stevig en rechtop moet blijven staan, heeft hij een handige klem aan de onderzijde. Hiermee klem je hem stabiel en veilig aan de rand van de bar of een tafel. Een groot voordeel is dat er geen stroomaansluiting nodig is, maar er zijn wel twee batterijen nodig om de indicatielampjes te laten werken.

Andere toepassingen naast een koud drankje

Gebruik de glazenvriezer alleen voor het bevriezen van glaswerk. Wil je ook voedsel met een verrassingseffect presenteren? Kies dan voor een droogijsmachine. Droogijs zorgt namelijk voor een mysterieuze mist waarmee je gerechten en dranken op spectaculaire manier serveert. Natuurlijk kun je ook met de eenvoudige, maar vertrouwde ijsblokjes werken. Onze ijsblokjesmachines maken in een korte tijd een flinke voorraad ijsblokjes of ijsschilfers voor je klaar.

Heeft een glazenbevriezer onderhoud nodig?

Een glasbevriezer zal niet snel vies worden omdat je er lege glazen mee bevriest. Ook is dit model gemakkelijk in gebruik, aangezien je geen elektriciteit nodig hebt en alleen het koelmiddel moet aansluiten. Mocht het nodig zijn, dan kun je de aluminium behuizing en de rvs kop met een zachte doek afnemen.

Het is goed om regelmatig de conditie van de gasslang te controleren. Check ook met regelmaat of de aangesloten cilinder met vloeibare kooldioxide bijna leeg is, zodat je alvast een nieuwe kunt klaarzetten. Wanneer je het apparaat voor langere tijd niet gaat gebruiken, sluit dan de toevoer op de cilinder en koppel het apparaat los.

Met deze tips en aandachtspunten ben je goed op weg om je glazenvriezer optimaal te benutten en je klanten te trakteren op drankjes die niet alleen verfrissend zijn, maar ook visueel aantrekkelijk en smaakvol gepresenteerd worden. Een glazenvriezer is niet alleen een handig hulpmiddel in je horecabedrijf, maar ook een investering in de totale ervaring die je biedt.