Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Horeca Percolators

Lees alles over Percolator hier
Filteren
Sorteer op
Koffie Percolator - 15 L - 120 Kopjes - Uitneembaar Koffiefilter
€ 120,99 € 99,99 € 93,52 € 77,29
Bezorgdatum berekenen...
Koffie Percolator - 10 L - 80 Kopjes - Uitneembaar Koffiefilter
€ 113,73 € 93,99 € 82,27 € 67,99
Bezorgdatum berekenen...

Met de professionele koffie percolator van Maxima heb je ook bij grote groepen altijd voldoende koffie paraat voor een lekker warm bakkie. Met de aftapkraan, het peilglas en het praktische formaat is het een erg handig en fraai vormgegeven koffieketel. Handig voor elke horeca gelegenheid, catering of evenement of als back-up voor extra capaciteit. Hierdoor kan je eenvoudig en in korte tijd veel kopjes koffie uitdelen. Een horeca percolator koop je eenvoudig online in onze webshop. Altijd de beste prijzen, topkwaliteit en snel uit voorraad leverbaar.

Waarvoor gebruik je een professionele koffie percolator?

Wanneer je grote groepen mensen een lekker warme kop koffie wilt serveren, dan werkt dat niet efficiënt als je thermoskannen gebruikt. Met een horeca percolator koffie heb je altijd minimaal 10 liter koffie paraat. 

Het groene indicatielampje geeft aan wanneer de koffie is volledig doorgelopen. Normaal gesproken kun je in 45 tot 60 minuten een hele ketel zetten. Koffie inschenken doe je heel simpel met de handige tapkraan en dankzij het doorzichtige peilglas weet je altijd hoeveel je nog over hebt. Ook handig: deze koffiemachines hebben een bescherming tegen oververhitting en gaan automatisch uit als het water een te hoge temperatuur bereikt.  

Tip: Wanneer je grof gemalen koffie gebruikt, dan kun je deze rechtstreeks op de filterkorf van roestvrij staal scheppen. Je hebt in dat geval geen losse papieren filters nodig. (Deze heb je wel nodig bij gewone/fijngemalen koffie)

Ook op locatie kunnen gasten genieten van koffie van versgemalen koffiebonen. Deze maal je gewoon ter plekke met de horeca koffiemolens.

Belangrijke kenmerken van de horeca koffie percolator

Welke elektrische koffie percolator je kiest, hangt af van de benodigde capaciteit. Behalve de capaciteit, zijn onderstaande kenmerken altijd hetzelfde:

  • Rvs behuizing en deksel
  • Uitneembaar rvs koffiefilter
  • Handige geïsoleerde draaghendels
  • Peilglas met maataanduiding
  • Gemiddelde opwarmtijd: 45 - 60 minuten
  • Temperatuur indicatielampje
  • Staat op 4 rubber voetjes
  • Met tapkraan

Als je ‘koffie’ zegt, dan zeg je natuurlijk ook ‘thee’. En thee serveer je op dezelfde handige manier met een professionele horeca waterkoker. Beide apparaten hebben een mooie rvs afgewerkte behuizing, dus ze passen ook nog eens goed bij elkaar.

De heet water dispenser en de koffie percolator zijn ideaal voor veel verschillende horecagelegenheden en in het bijzonder voor catering en foodtrucks op evenementen waar je niet de beschikking hebt over een aansluiting op het waternet.

Tip: Wanneer de waterkoker en koffie percolator zijn gevuld, kunnen deze zwaar zijn. Gebruik daarom een rvs serveerwagen om je koffie en thee makkelijk te verplaatsen naar de plek van uitgifte.

Hoe maak ik een horeca percolator schoon?

Goed onderhoud is natuurlijk belangrijk voor een lange levensduur van je apparatuur. Dat geldt ook voor deze elektrische horeca percolator, want de staat van je koffiemachine heeft natuurlijk effect op de kwaliteit van je koffie. Het schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. De binnenkant, de percolatorbuis en het filter maak je schoon met (een niet schurend) afwasmiddel en spoel je daarna af met water. (Er bestaan overigens ook speciale oplosmiddelen tegen koffieaanslag).

Het is gebruikelijk dat er na een tijdje zich aan de binnenkant een laagje kalk zal afzetten. Hoe dikker deze laag kalk, hoe meer effect dit heeft op de prestaties van het verwarmingselement. Wanneer je de horeca percolator koffie zo nu en dan ontkalkt, dan hou je het apparaat makkelijk schoon.

Ontkalken kun je doen met een ontkalker, maar je kunt ook zelf een mengsel van azijn en water aan de kook brengen en een kwartiertje laten staan. Tap daarna al het water af, en spoel een paar keer goed na met schoon water om de azijngeur- en smaak weg te spoelen.