Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Slagroommachines

Lees alles over Slagroommachine hier
Filteren
Sorteer op
Slagroommachine - 2 L - 100 L/Uur
€ 4.041,39 € 3.339,99 € 2.661,99 € 2.199,99
Bezorgdatum berekenen...
Slagroommachine - 5 L - 100 L/Uur
€ 4.743,19 € 3.919,99 € 3.479,95 € 2.875,99
Bezorgdatum berekenen...

Altijd vers geklopte slagroom paraat met een professionele slagroommachine. En dat met één druk op de knop! Wanneer jij het wilt en hoeveel je wilt. Nooit meer gedoe met spuitbussen of handmatig kloppen. Nooit meer zorgen maken over versheid en verspilling. Compact, makkelijk in gebruik en in te zetten voor de finishing touch van vele desserts.

Waarvoor gebruik je een professionele slagroommachine?

Slagroom kloppen is tijdrovend en handmatig werk. En voordat je het weet is de geklopte hoeveelheid room al niet meer vers genoeg voor op het volgende appelpuntje en kun je weer opnieuw beginnen.

Maxima biedt verschillende slagroommachines aan en met een horeca slagroommachine zijn lamme armen, uitgedroogde restjes slagroom, rondslingerende mixeronderdelen en spuitbussen voortaan verleden tijd. Vanaf nu heb je verse slagroom met één druk op de knop. Wanneer jij het wilt en hoeveel je wilt. En altijd even vers.

Je kunt de slagroommachine veelzijdig inzetten, want hij is geschikt voor de volgende ingrediënten en producten:

 • verse slagroom
 • UHT / gepasteuriseerde room
 • mousse en crème
 • melkschuim
 • gezoete slagroom
 • gearomatiseerde slagroom / Chantilly Cream

Dacht je deze slagroommachine alleen te gebruiken voor een toefje slagroom op de appeltaart? Bedenk dan dat je met bovenstaande ingrediënten echt alle kanten op kunt: ijs, warme chocolademelk, latte macchiato, cappuchino, advocaat, taart, wafels en crêpes geef je zo eenvoudig de perfecte topping.

Voeg gerust een eigen smaak toe zoals aardbei, chocolade of vanille. Hiermee geef je met je eigen touch een heerlijke smaakbeleving aan desserts en wafels. Zowel lichte als zwaardere crèmes zijn mogelijk. Ideaal voor het snel uitserveren van verschillende mousses en bevroren desserts. Zo staat er in een handomdraai een prachtig gerecht op tafel met behulp van de slagroommachine.

Tip: Die crêpes en wafels maak je natuurlijk zelf. Van klassieke Brusselse wafels tot wafels in hartjesvorm en stroopwafels: met onze compacte  elektrische wafelijzers en crêpes bakplaten  komt al dit lekkers gewoon uit je eigen keuken.

Wat zijn de voordelen van een professionele slagroommachine?

De professionele slagroommachine van Maxima Kitchen Equipment is een compact apparaat en werkt volledig automatisch. Hierdoor sta je minder lang in de keuken omdat je gerechten sneller kunt uitserveren. Het spreekt voor zich dat een slagroommachine een goede investering is en zich snel terugverdiend, zeker wanneer je kijkt naar alle voordelen:

 • Hygiënisch: In de slagroommachine zit een uitneembare vloeistofcontainer en een plastic lekbak, deze zijn makkelijk schoon te maken.
  Het niveau van de room van de slagroommachine kun je dankzij de transparante deksel controleren zonder het apparaat te openen.
 • Makkelijk in gebruik: De eenvoudige bedieningsschakelaars zijn gebruiksvriendelijk. De slagroommachine maakt weinig geluid.
 • Kostenbesparend: De slagroommachine maakt optimaal gebruik van de room: weinig verspilling waardoor je nauwelijks room hoeft weg te gooien
 • Constante temperatuur: Door de constante temperatuur blijven zowel vloeibare room als slagroom constant gekoeld op 4  ̊C.
 • Hoge productiecapaciteit: De slagroommachines van Maxima zijn geschikt voor een productie van 100 liter slagroom per uur.

Hoe werkt een horeca slagroommachine?

De slagroommachines van Maxima zijn eenvoudig in gebruik. Zet het slagroomapparaat aan en wacht totdat de koeltank een temperatuur van ongeveer 4 of 5 graden Celsius bereikt. Hierna kun je de vloeibare room in de uitneembare vloeistofcontainer gieten. Let op: voeg geen suiker toe aan de room. Wil je toch suiker toevoegen, gebruik dan vloeibare suiker.

Naar wens kun je een smaak toevoegen zoals bijvoorbeeld als aardbei of vanille. Met de luchtregelaar stel je vervolgens de luchtigheid in. Nu hoef je alleen nog maar op de uitgifteknop te drukken en de kant-en-klare slagroom komt eruit. Wanneer de machine niet wordt gebruikt, dan wordt de slagroom toch nog steeds indirect gekoeld. Het blijft in een gekoeld compartiment in vloeibare vorm opgeslagen.

Tip: Gebruik de juiste slagroom. Ga je aan de slag met verse room, dan raden we aan om te werken met room met een vetgehalte tussen 30% en 40% vet.

Wat is het verschil tussen een professionele slagroommachine en een slagroomkidde / slagroomspuit?

Bij slagroom uit een professionele slagroommachine beschadigen de zogenaamde vetbolletjes minder waardoor de slagroom langer stevig blijft en minder snel uitzakt, handig dus als je stevige slagroom wilt. Vergelijk je dit met de slagroom uit een slagroomkidde of slagroomspuit dan zie je dat de slagroom veel stabieler is. Een slagroomkidde moet je vaak schoonmaken en steeds in de koeling zetten. Een slagroommachine blijft altijd goed op temperatuur wat de smaak ten goede komt. De slagroommachine gaat ook efficiënt om met de room. Zo heb je minder verspilling.

Daarnaast kun je een slagroommachine gebruiken voor meerdere doeleinden terwijl een slagroomspuit meestal alleen geschikt is voor slagroom. Daarnaast zul je voor een slagroomspuit steeds slagroompatronen moeten schaffen. Bij een professionele slagroommachine heb je alleen vloeibare slagroom nodig en voor je het weet is de slagroom klaar voor consumptie.

Hoe maak je een slagroommachine schoon?

Net als het gebruik is ook het schoonmaken van deze slagroommachines erg makkelijk. Giet eerst warm water in de vloeistoftank en houd de knop ingedrukt totdat de doorspoelprocedure klaar is en er geen water meer uit het apparaat komt.

De losse onderdelen maak je schoon in warm water met een mild reinigingsmiddel. Spoel daarna af met water en zet het weer in elkaar als alles goed is opgedroogd. Om de machine te desinfecteren, volg je weer de doorspoelprocedure, maar dan met een desinfecterende oplossing.

Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974