Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Churros Machines

Lees alles over Churros Maker hier
Filteren
Sorteer op
Wafelijzer - 5 Stuks - Churros Wafel
€ 241,99 € 199,99 € 91,71 € 75,79
Bezorgdatum berekenen...
Wafelijzer - 7 Stuks - Churros Wafel
€ 266,19 € 219,99 € 208,11 € 171,99
Bezorgdatum berekenen...
Wafelijzer - 10 Stuks - Churros Wafel
€ 266,19 € 219,99 € 209,32 € 172,99
Bezorgdatum berekenen...

Eenvoud en efficiëntie zijn ontzettend belangrijk in iedere keuken. Maxima Kitchen Equipment maakt het bakken van heerlijke churros gemakkelijker met een speciale churros machine. Deze apparaten zijn in verschillende modellen verkrijgbaar voor professioneel gebruik, waarbij de capaciteit varieert van drie tot en met vijftien liter.

Wat is een churros machine?

Wie regelmatig churros serveert, maakt de voedselbereiding een stuk makkelijker met een churros machine. Je gebruikt een churros machine of churros maker uiteraard voor het maken van churros: een Spaanse snack van gefrituurd deeg dat wordt ondergedompeld in kaneel suiker. Churros hebben een typerende vorm. Ze zijn lang en ze hebben de vorm van een ster. Hierdoor kun je ze gelijkmatig bakken en hebben ze een knapperige buitenkant. Een churros apparaat is een hulpmiddel om deze kenmerkende vorm te creëren. De machine perst de churros deeg door een speciaal opzetstuk dat de churros stervormig maakt. Vervolgens zijn de snacks klaar om gefrituurd, gevuld en gesuikerd te worden.

Wat is het voordeel van een churrosmaker?

Wanneer je churros met de hand maakt, zal je merken dat het lastig is om een rechte en egale vorm te bereiken. Iedere churro ziet er net iets anders uit dan de andere en heeft misschien imperfecte randjes. Met een churrosmaker behoren dit soort problemen tot het verleden. Met deze machine geef je iedere churro een gelijkmatige vorm en maak je de snacks ook stuk voor stuk even lang. Bovendien werk je veel sneller als je gebruikmaakt van een churros machine. Je kunt de snacks aan de lopende band maken en vervolgens ook direct in het frituurvet leggen. Hierdoor heb je voor je het weet een verse lading churros om te serveren.

Welke verschillende churros machines zijn er verkrijgbaar?

Als je een churrosmaker wilt aanschaffen, is het vooral belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van de machine. Deze apparaten worden namelijk in allerlei verschillende formaten gemaakt. Hoe groter de inhoud van het reservoir is, hoe meer Spaanse churros je in één sessie kunt maken. Het kleinste model heeft een inhoud van drie liter. Dit model is ontzettend handzaam en neemt weinig ruimte in beslag. Drie liter is voldoende om ongeveer tien tot twintig churros te maken. Moet je er in korte tijd veel meer maken? Dan is het verstandig om een groter model aan te schaffen. Er zijn er van maar liefst twaalf of vijftien liter. Houd wel in gedachten dat grotere exemplaren ook meer ruimte in beslag nemen.

Hoe werkt een churros machine?

Elke churrosmaker heeft een groot reservoir waar je het deeg voor de churros in kunt plaatsen. Verder heeft de machine een uitgang. Hier komt het deeg uiteindelijk in lange slierten uit het apparaat. Je kunt de vorm van de churros aanpassen met behulp van verschillende opzetstukken. Zo bepaal je zelf hoe breed de snacks worden en welke stervorm de lekkere churros aan zullen nemen. Als je het apparaat eenmaal goed hebt geïnstalleerd, is het tijd om te beginnen. Dit doe je door aan de hendel van de machine te draaien. Hierdoor wordt de drukschijf in het reservoir naar beneden gebracht, waardoor de churros uit de machine worden gedrukt. Snijd de churros op de gewenste lengte af en ze zijn klaar om gefrituurd te worden.

Hoe maak je een churros machine schoon?

Het is belangrijk om de churros machine goed schoon te maken voor professioneel gebruik. Doordat een churrosmachine volledig van roestvrij staal is gemaakt, is het ontzettend eenvoudig om deze apparaten te reinigen. Het uitvoergedeelte van het apparaat is in één keer te verwijderen. Deze onderdelen kan je dus gemakkelijk in de vaatwasser doen. De rest van het apparaat reinig je met behulp van water en een speciaal schoonmaakmiddel voor roestvrij staal. Neem de binnenkant van het reservoir af en vergeet ook de drukplaat niet schoon te maken. Ook de buitenkant van deze machine is eenvoudig te reinigen. Neem het apparaat nog één keer af met water om het schoonmaakmiddel te verwijderen. Zet de machine na reiniging weer in elkaar en berg de opzetstukken netjes op zodat ze schoon blijven.

Hoe serveer je de churros?

Bij het eten van churros hoort natuurlijk een topping, de meeste mensen zullen voor poedersuiker of normale suiker kiezen, maar er is een breed scala aan verschillende sauzen die een perfecte combinatie zijn voor churros. Er wordt vaak voor dezelfde toppings gekozen als voor donuts.

Probeer bijvoorbeeld chocoladesaus, rijk en zijdezacht, dompelt de churros in een hemelse verwennerij. De smeltende chocolade harmonieert prachtig met de knapperige textuur van de churros. Aan de andere kant hebben we jam, een verfrissende optie. Aardbeien- of abrikozenjam voegt een zoete, fruitige dimensie toe aan de churros, die perfect contrasteert met hun krokante buitenkant.

Of je nu kiest voor de weelde van chocoladesaus of de frisheid van jam, met churros en de juiste topping wordt elke hap een smaakvol avontuur.