Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Wok Branders

Lees alles over Wokbrander hier
Filteren
Sorteer op
Wokbrander - Ø 26 cm - 3500W - Inductie
€ 278,29 € 229,99 € 193,59 € 159,99
Bezorgdatum berekenen...
Wokbrander - Ø 28 cm Pannenring - Gas
€ 786,49 € 649,99 € 556,59 € 459,99
Bezorgdatum berekenen...
Heavy Duty Wok Brander - Ø 28,5 cm Pannenring - Enkel - 70 cm Diep - Gas
€ 1.028,49 € 849,99 € 744,14 € 614,99
Bezorgdatum berekenen...
Heavy Duty Wok Brander - 2 x Ø 28,5 cm Pannenring - Dubbel - 70 cm Diep - Gas
€ 1.730,29 € 1.429,99 € 1.317,68 € 1.088,99
Bezorgdatum berekenen...
Premium Wok Brander - Ø 28,5 cm Pannenring - Enkel - 90 cm Diep - Gas
€ 1.125,29 € 929,99 € 798,59 € 659,99
Bezorgdatum berekenen...
Premium Wok Brander - 2 x Ø 28,5 cm Pannenring - Dubbel - 90 cm Diep - Gas
€ 1.948,09 € 1.609,99 € 1.752,07 € 1.447,99
Bezorgdatum berekenen...

Wil je het vuurwerk van de keuken naar je bord brengen? Met een goede wokbrander haal je de kracht en de smaak van de Aziatische keuken of andere typische roerbak gerechten in huis. Ontdek de mogelijkheden van wokken en de voordelen van de beste wokbranders voor jouw professionele keuken.

Wokken als smaaksensatie

Wokken is een culinair spektakel dat hoge temperaturen, stoomwolken en hete vlammen combineert. Het resultaat? De lekkerste wokgerechten op je bord. De intense hitte houdt smaak en vitamines vast en zorgt voor een heerlijke textuur.

Verscheidenheid aan wokbranders

Er zijn diverse soorten wokbranders om uit te kiezen, elk met hun eigen voordelen. Wil je flexibiliteit en precisie? Dan is een inductiekookplaat met wokbrander op gas de perfecte keuze. Deze compacte krachtpatsers bieden tiptoetsbediening en timers voor nauwkeurige bereiding.

Krachtig koken met gas: betrouwbare gastoevoer en gasslangen

Voor wie ultieme kracht en betrouwbaarheid zoekt in een wokbrander, zijn er gaswokbranders in enkele en dubbele modellen. Deze krachtpatsers bieden niet alleen de intense hitte die nodig is voor perfect wokken, maar ook een betrouwbare gastoevoer dankzij een hoogwaardige gasslang en aansluitingen.

Het robuuste ontwerp van gaswokbranders is ontworpen om dagelijks intensief gebruik te weerstaan. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen de slijtage die gepaard gaat met professionele keukenactiviteiten. De behuizing van roestvrij staal zorgt voor duurzaamheid en roestbestendigheid, zelfs in vochtige keukenomgevingen.

Maar laten we eens wat dieper ingaan op het belang van een betrouwbare gastoevoer en gasslangen. De prestaties van een gaswokbrander zijn rechtstreeks gekoppeld aan de consistentie en de juiste hoeveelheid gas die wordt toegevoerd. Dit is waar hoogwaardige gasslangen en aansluitingen een cruciale rol spelen.

Hoogwaardige gasslangen voor veiligheid en prestatie

Hoogwaardige gasslangen zorgen voor een veilige en efficiënte gastoevoer naar de wokbrander. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen drukfluctuaties en temperatuurveranderingen, wat essentieel is voor een gelijkmatige vlam en consistente warmteverdeling. Deze slangen zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en corrosie, waardoor ze lang meegaan in de veeleisende omgeving van een professionele keuken.

Een betrouwbare gastoevoer is niet alleen van cruciaal belang voor de prestaties, maar ook voor de veiligheid van je keuken en personeel. Hoogwaardige gasslangen verminderen het risico op gaslekkages en zorgen voor een veilige werkomgeving. Regelmatige inspectie en onderhoud van de gasslangen zijn echter van vitaal belang om ervoor te zorgen dat ze in optimale staat blijven.

In essentie zijn gaswokbranders met hoogwaardige gasslangen en aansluitingen een onmisbare combinatie voor elke professionele keuken. Ze bieden niet alleen de kracht om perfecte wokgerechten te bereiden, maar ook de gemoedsrust dat de gastoevoer veilig en betrouwbaar is, wat van onschatbare waarde is in de culinaire wereld.

Gelijkmatige spreiding van warmte

Een cruciaal kenmerk van goede wokbranders is hun vermogen om de warmte gelijkmatig te verspreiden. Dankzij geavanceerde ontwerpen en hoogwaardige materialen zorgen deze branders ervoor dat elke centimeter van je wokpan gelijkmatig wordt verhit. Dit garandeert een consistente bereiding en voorkomt hotspots, waardoor al je ingrediënten perfect garen en de smaken volledig tot hun recht komen. Met een wokbrander die zorgt voor een gelijkmatige spreiding van de warmte, kun je keer op keer genieten van de beste wokgerechten.

Tips voor het kopen van een wokbrander

Bij het kiezen van de beste wokbrander voor jouw keuken moet je enkele factoren in overweging nemen. Denk aan het type brandstof, de grootte van je pannen en de capaciteit van de brander. Voor koken op inductie met een wokbrander heb je een speciale inductiepan nodig. Ook ontdek je hoe je een professionele wokbrander naadloos in je keukenopstelling integreert.

Ben je naast een wokbrander kopen op zoek naar wokpannen kopen? Bekijk ook onze overige rvs producten voor een wokpan met deksel of andere handige horeca apparatuur.

Voordelen van wokken

Ontdek waarom wokken een uitstekende keuze is. Koken op hoge temperatuur behoudt de smaak en voedingsstoffen van je ingrediënten. Je geniet van kortere bereidingstijden en knapperige groenten, boordevol vitamines. Bovendien kun je met wokken eindeloos variëren en heb je slechts één pan nodig voor je hele gerecht.

Wokbrander in de professionele keuken

Wokbranders zijn niet beperkt tot Aziatische restaurants. Ontdek hoe deze krachtige apparaten een waardevolle aanvulling zijn voor elke horecakeuken, lunchroom of brasserie. Met een wok brander behoud je de capaciteit van je fornuis voor andere bereidingen.

Gemakkelijk schoon te maken

De beste wokbranders, zoals die van Maxima, combineren robuustheid met gebruiksgemak. Hun gladde roestvrijstalen behuizing is eenvoudig af te nemen. Daarnaast kun je de kookringen verwijderen voor moeiteloos schoonmaken. Eventuele restjes worden opgevangen in de lekbak, waardoor je altijd begint met een schone en hygiënische wokbrander.

In de wereld van de culinaire kunst is een goede wokbrander onmisbaar voor het creëren van de lekkerste wokgerechten. Of je nu kiest voor wokken op gas of een inductiekookplaat met wokbrander op gas, een professionele wokbrander opent de deur naar grenzeloze smaakmogelijkheden. Kies voor de beste wokbranders en ervaar het verschil in jouw keuken.

Wat kun je bereiden met een professionele wokbrander?

Met een horeca wokbrander kun je een verscheidenheid aan heerlijke gerechten bereiden in een wokpan. Deze krachtige branders zijn speciaal ontworpen voor het snel en gelijkmatig verwarmen van wokpannen, waardoor ze ideaal zijn voor het roerbakken van voedsel. Hier zijn enkele producten die je met een horeca wokbrander kunt bereiden:

  • Roerbakgerechten: De hoge hitte die een wok brander genereert, is perfect voor het snel roerbakken van groenten, vlees en andere ingrediënten. Dit zorgt voor behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen. Je kunt gerechten zoals kip met groenten, garnalen met knoflook en gember, of tofu met sojasaus bereiden.
  • Frituren: Wokbranders zijn ook geschikt voor het frituren van voedsel, zoals krokante kip, loempia's, tempura of zelfs aardappelchips. De hoge temperatuur zorgt voor een knapperige buitenkant en een malse binnenkant.
  • Stoofschotels: Hoewel wokbranders bekend staan om hun hoge vuur, kun je ze ook op een lager pitje zetten voor het sudderen van stoofschotels. Zo kun je smakelijke stoofpotjes bereiden met vlees, groenten en bouillon.
  • Woknoedels: Wokbranders zijn perfect om woknoedels snel en gelijkmatig te koken. Hiermee kun je noedelgerechten met groenten en ei bereiden, zoals Chow Mein of Pad Thai.
  • Sausen en glazuren: Het intense vuur van een wok brander kan worden gebruikt om sauzen te reduceren of te laten karamelliseren. Dit is handig voor het maken van overheerlijke glazuren voor vlees en vis, zoals teriyaki of zoetzure saus.

Wokbrander gas vs. Wokbrander inductie

Er zijn aanzienlijke verschillen tussen een wokbrander gas en een wokbrander inductie. Hier zijn enkele van de belangrijkste onderscheidende kenmerken:

Energiebron
Een wokbrander op gas maakt gebruik van aardgas of propaan gas als brandstof. De vlam verwarmt de pan direct. Aan de andere kant genereert een inductiewokbrander elektromagnetische velden om de pan te verwarmen. Het werkt alleen met inductiegeschikte pannen.

Bediening
De temperatuur van een wokbrander gas kan snel en nauwkeurig worden aangepast door de vlamgrootte aan te passen. Dit biedt een hoge mate van controle. Inductiewokbranders verwarmen snel, maar het regelen van de temperatuur is meestal minder direct dan bij gas. Je moet de instellingen op het bedieningspaneel aanpassen.

Voorzien van grote pannen
Wokbranders gas zijn vaak krachtiger en kunnen gemakkelijk grote pannen accommoderen. Ze zijn geschikt voor het roerbakken in grote hoeveelheden. In vergelijking hebben inductiewokbranders beperkte afmetingen en zijn mogelijk niet geschikt voor grotere pannen.

Efficiëntie en veiligheid
Gasbranders kunnen minder energie-efficiënt zijn omdat warmte verloren kan gaan aan de omgeving. Er is ook een open vlam, wat potentieel gevaarlijk kan zijn. Aan de andere kant zijn inductiebranders zeer energie-efficiënt omdat ze de pan direct verwarmen. Bovendien zijn inductie warmtebronnen over het algemeen veiliger, omdat er geen open vuur is en de kookplaat zelf niet heet wordt.

Installatie en compatibiliteit
Een wokbrander gas vereist aansluiting op een gasleiding en het gebruik van specifieke gasflessen of aardgasaansluitingen. In tegenstelling hiermee werkt een wokbrander inductie alleen met inductiegeschikte pannen, wat betekent dat je mogelijk nieuwe pannen moet aanschaffen.

 

Wok Brander aanbieding · Beste Wok Branders bestellen · Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974