Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie
Trustpilot rating Maxima
4,4/5

Horeca vaatwassers

Lees alles over Vaatwasser hier

Een goede horeca vaatwasser is onmisbaar in elke professionele keuken. Of het nu gaat om vaatwerk of keukengereedschap; je wilt dat alles grondig én snel schoon wordt. Met de juiste vaatwasmachine, werk je altijd efficiënt. Voor elke keuken heeft Maxima Kitchen Equipment een perfect passende horeca vaatwasser: geschikt voor intensief gebruik en met een korte spoeltijd.

Filteren
Laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 31

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een goede horeca vaatwasser is onmisbaar in elke professionele keuken. Of het nu gaat om vaatwerk of keukengereedschap; je wilt dat alles grondig én snel schoon wordt. Met de juiste vaatwasmachine, werk je altijd efficiënt. Voor elke keuken heeft Maxima Kitchen Equipment een perfect passende horeca vaatwasser: geschikt voor intensief gebruik en met een korte spoeltijd.

Welke soorten horeca vaatwassers zijn er?

Elke professionele keuken heeft veel afwas die snel schoongemaakt moet worden. Daarnaast heeft niet al het servies baat bij dezelfde vaatwasser. Daarom zijn er verschillende soorten vaatwasmachines: de glazenspoelmachine, de voorlader vaatwasser, de doorschuifvaatwasser en de pannenmachine. We leggen de verschillende eigenschappen hieronder aan je uit:

Glazenspoelmachine: voor glaswerk
Heb je een kleine zaak, alleen glaswerk of wil je ruimte besparen? Dan is een glazenspoelmachine de juiste keuze. Deze vaatwasmachine is uitermate geschikt voor het wassen van glaswerk en klein serviesgoed. De glazenspoelmachine voorkomt ook dat het glaswerk dof wordt.

Voorlader vaatwasser: voor de gemiddelde hoeveelheid vaat
Heb je doorlopend vaat in je keuken? Dan heb je een veelzijdig apparaat nodig zoals een industriële voorlader vaatwasser. Deze is niet alleen geschikt voor glaswerk, maar óók voor borden, bestek, kopjes, schotels, keukengereedschap en pannen. Binnen twee minuten heeft hij de klus klaar en kun je je gasten weer bedienen. Er zijn modellen voor 40 x 40 cm korven en 50 x 50 cm korven.

Doorschuifvaatwasser: grote hoeveelheden vaat
De doorschuifvaatwasser staat meestal in grotere horecazaken. Om geordend te werken, kun je deze machine eenvoudig aan rvs spoeltafels koppelen, met een voorspoeldouche. In deze vier stappen is je vaat dan weer snel schoon:

 1. Zet alle vaat in de vaatwaskorf en spoel dit schoon in de aanvoertafel.
 2. Schuif de vaatwaskorf door naar de vaatwasser. Deze reinigt je vaat in slechts twee minuten.
 3. Daarna schuif je de schone vaat door naar de afvoertafel en laat deze kort uitdampen.
 4. Tot slot ruim je de schone vaat en de korf op.

Pannenwasmachine: voor grote potten- en pannen
De pannenwasser is er voor het grote werk. Dankzij zijn grote doorgang krijgt hij grote potten en pannen schoon die niet in een standaard formaat vaatwasser passen. Je kunt hier van alles in kwijt; grote schalen, GN-bakken, korven, keukengerei en bakkerij of slagerij gereedschap. Pannenwassers worden daarom ook wel gereedschap wasmachines of gereedschappenwasmachines genoemd.

Elke horecazaak en elke professionele keuken is anders. De keuze voor een professionele afwasmachine is dus afhankelijk van het type keuken dat je hebt. De specialisten van Maxima Kitchen Equipment kunnen jou adviseren om de vaatwasser te kiezen die past bij jouw situatie.

Welke voordelen heeft een Maxima horeca vaatwasser?

De industriële vaatwassers van Maxima kun je eigenlijk niet vergelijken met een inbouwmodel zoals je deze thuis hebt staan. Deze vaatwassers hebben veel langere was- en spoeltijden dan onze horeca vaatwassers. Het kortste programma van een standaard vaatwasser duurt vaak 30 minuten. Een programma van een professionele vaatwasser duurt slechts 1, 2 of 3 minuten. Zo heb je snel weer de beschikking over je borden, glazen en gereedschap.

Huishoudelijke vaatwasmachines een lagere waskracht. Daarnaast missen ze de spoelkracht van een professionele vaatwasser zoals die van Maxima. De harde waterstralen zorgen voor een betere reiniging van hardnekkige etensresten. De vaatwassers van Maxima zijn geschikt voor intensief gebruik. Ze kunnen tegen een stootje en raken niet snel verstopt. Zelfs de sproeiers en wasarmen zijn makkelijk schoon te maken.

Tips bij het kopen van een horeca vaatwasmachine

Waar let je op bij het kopen van een vaatwasser? We geven je enkele tips:

 • De grootte van je keuken
  Spoeltafels en vaatwassers zijn er in verschillende afmetingen, van een halve meter tot bijna twee meter breed. Ook de diepte is variabel. Heb je een kleine keuken? Kijk dan naar een compact model zodat je voldoende ruimte vrij kunt houden voor je looproutes.
 • De hoeveelheid afwas
  Let op de capaciteit van je vaatwasser. Hoeveel zitplaatsen heb je? Hoeveel couverts serveer je op een drukke avond? Hoe groter de vaatwasmachine, hoe meer vaat er in een korf past, en hoe sneller je een volgende korf kunt afwassen.
 • Lichtstroom of krachtstroom?
  Heb je lichtstroom of krachtstroom? Voor lichtstroom heb je een machine van 230 V nodig en voor krachtstroom een model van 400 V. Bekijk ook goed welke stekker je nodig hebt om de vaatwasser aan te kunnen sluiten.
 • Locatie van de afvoer
  Voordat je een vaatwasmachine koopt, kijk dan eerst waar in de keuken de afvoer zit. Zit deze laag bij de grond, dan is een standaard model voldoende. Bij een standaard model loopt het water namelijk naar beneden weg. Heb je een hogere afvoer, of zit deze wat verder weg, gebruik dan een rvs-onderstel of kies voor een Ultra model. De uitgebreide modellen hebben namelijk een afvoerpomp die het vuile water weg kan pompen.

Hoe gebruik je een professionele vaatwasser?

Hoe je een professionele vaatwasser gebruikt is afhankelijk van het merk en het model. Lees daarom altijd de bijgeleverde handleiding. De bediening is eenvoudig:

 1. Zet het apparaat aan met de aan/uit-knop. Het apparaat vult zich met water en warmt dat automatisch op.
 2. Plaats nu de vaat in vaatwaskorf en zet deze in de vaatwasser. We raden aan om eerst etensresten af te spoelen of met een borstel af te vegen.
 3. Sluit de deur en druk op de wasknop om het grondige wasprogramma te starten. Je kunt ook de wasknop ingedrukt laten, dan start de machine vanzelf wanneer je de deur sluit.
 4. Als het programma is afgelopen, open je de machine en haal je de korf eruit.
 5. Laat de vaat kort buiten de machine uitdampen. Je kunt het daarna opruimen.

De horeca vaatwasmachines beschikken over een automatisch werkende glansspoelpomp. De uitgebreidere vaatwassers hebben ook een automatische zeeppomp en afvoerpomp.

Waar moet een hygiënische spoelkeuken aan voldoen?

Een hygiënische werkruimte is essentieel voor de vaatwas. Daarom is roestvrijstaal erg geschikt voor professionele horeca vaatwassers, spoeltafels en werkbladen. rvs-onderdelen zijn dankzij het gladde oppervlak eenvoudig schoon te maken. Bovendien is rvs zeer robuust waardoor je nauwelijks krassen op je rvs apparatuur krijgt.

Daarnaast is het juiste vaatwasmiddel belangrijk. Een goed vaatwasmiddel heeft de juiste verhouding van werkzame stoffen. Dit is doorslaggevend voor een hygiënische en schone vaat. De meeste budget-reinigingsmiddelen hebben minder werkzame stoffen en geven daarom een minder schoon resultaat. Tijdens de aankoop van je vaatwasser kun je een goede vloeibare zeep en een glansspoelmiddel in de webshop meebestellen.

Wist je dat een krachtige horeca vaatwasser binnen twee minuten een volle vaatwaskorf kan reinigen?

Hoe maak je een industriële vaatwasser schoon?

De meeste horeca vaatwasmachines bestaan uit rvs-onderdelen die je makkelijk kunt losmaken. Daarom heb je alleen een beetje sop en water nodig.

 1. Verwijder eerst alle grove etensresten met een vochtige doek.
 2. Voor de tafels en kranen gebruik je warm water en zeep.
 3. Reinig ook de buitenkant en de handgreep van de vaatwasmachine.
 4. Leeg de zeef van de vaatwasser en spoel deze onder de kraan.
 5. Zet de lege vaatwasser aan. Gebruik hierbij een ontkalkingsmiddel en een speciaal reinigingsmiddel om de binnenkant te reinigen.

Door regelmatig de wasarmen en sproeiers van de machine uit elkaar te halen en grondig te reinigen, voorkom je verstoppingen en kalkaanslag. De zeef van de vaatwasser moet doorlopend leeggemaakt worden en houd ook de randen van de deur goed schoon.

Horeca vaatwassers aanbieding · Beste Horeca vaatwassers bestellen · Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974