Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Vaatwaskorf

Lees alles over Vaatwaskorf hier
Filteren
Sorteer op
€ 12,04 € 9,95
Bezorgdatum berekenen...
€ 12,04 € 9,95
Bezorgdatum berekenen...
€ 24,14 € 19,95
Bezorgdatum berekenen...
€ 24,14 € 19,95
Bezorgdatum berekenen...
1 Beoordeling
€ 15,67 € 12,95
Bezorgdatum berekenen...
€ 12,04 € 9,95
Bezorgdatum berekenen...
€ 12,04 € 9,95
Bezorgdatum berekenen...
€ 12,04 € 9,95
Bezorgdatum berekenen...
Vaatwasser Glazenkorf - 40 x 40 cm
€ 68,96 € 56,99
Bezorgdatum berekenen...

Vaatwaskorven en -manden bieden een handige en georganiseerde ruimte voor het opbergen van borden, glazen en bestek tijdens het afwassen. Ze hebben een open zijkant waardoor de vaatwaskorven een goede watertoevoer en verdeling van het vaatwasmiddel hebben, zodat elk serviesgoed grondig wordt afgewassen en er geen etensresten achterblijven. Deze korven en manden zijn er ook in verschillende maten om te voldoen aan de behoeften van verschillende keukens.

Waarom zijn vaatwaskorven handig?

Vaatkorven zijn een handig hulpmiddel bij de organisatie en het schoonmaken van de vaat, en zijn tegelijkertijd ruimtebesparend. Deze rekken houden borden, bekers en glazen op hun plek terwijl de vaatwasmachine aanstaat. Dit voorkomt dat de vaat beweegt en mogelijk breekt of beschadigd raakt.

Een bestekkorf bevat vakken waarin vorken, messen en lepels gescheiden worden gehouden, wat ervoor zorgt dat bestek rechtop blijft staan tijdens de wascyclus. Het bewaren van bestek in de aangewezen vakjes voorkomt dat het aan elkaar blijft plakken of verloren gaat in de vaatwasmachine. Dit maakt het makkelijker om de vaatwasmachine uit te laden en het bestel wordt zo beter schoongemaakt zonder dat er voedselresten tussen zitten.

De universele korven zijn in verschillende uitvoeringen en afmetingen verkrijgbaar. Let dan ook goed op de grootte van je vaatwasser zodat je de juiste korf aanschaft. Vaatwaskorven met hoge opzetranden zijn gemaakt voor hogere glazen, grote dienbladen en kommen.

Waarom moet de horeca vaatwaskorven gebruiken?

Betere hygiëne: vaatwaskorven scheiden het servies tijdens de wascyclus, waardoor deze beter wordt gereinigd. Dit garandeert dat borden, glazen en bestek elke keer schoon en gedesinfecteerd zijn als ze uit de vaatwasser komen. Voor de professionele keuken die hun gasten graag een hoogwaardige eetervaring willen geven, is dit van groot belang.

Ruimtebesparend: door gebruik te maken van vaatwaskorven kun je makkelijk stapelen en zo grote hoeveelheden snel schoon krijgt. Ook vergemakkelijkt het een complete vaatwas lijn in drukke professionele keukens.

Tijdbesparend: het gebruik van vaatwaskorven tijdens het vaatwasproces is efficiënt en tijdbesparend. Zo hoeft de wascyclus minder vaak herhaald te worden waardoor de kosten en het waterverbruik dalen, en de tijd die wordt besteed aan afwassen vermindert.

Voorkomt breuken: door servies in vaatwaskorven te plaatsen, blijft deze veilig en stabiel tijdens het schoonmaken. Dit helpt dure breuken en beschadigingen van glazen en serviesgoed te voorkomen.

Welke borden zijn geschikt voor in de vaatwaskorf?

  • Keramiek zoals mokken en borden
  • Glazen voorwerpen
  • Roestvrijstalen bestek
  • Plastic borden die vaatwasbestendig zijn

Waarom is het belangrijk om je vaatwaskorven schoon te maken?

Het reinigen van je vaatwaskorven en bestekmandjes is belangrijk om je vaatwasser schoon en efficiënt te houden. Na verloop van tijd kunnen onderdelen vies worden en gaan etensresten en zeep zich ophopen. Deze ophoping kan de schoonmaak prestaties van je vaatwasser beïnvloeden, wat kan resulteren in servies dat niet goed wordt gewassen of gespoeld.

Om je vaatwaskorven en bestekmandjes in topconditie te houden, is het aan te raden om ze minstens eenmaal per maand schoon te maken. Zo verwijder je eventuele ophopingen en blijft je vaatwasser soepel werken.

Schoonmaken van je vaatwaskorven

Verwijder de vaatwaskorven en mandjes uit de vaatwasser. Gebruik een sopje of mild reinigingsmiddel om de korven en mandjes af te vegen. Spoel ze af met water en droog ze grondig met een schone doek. Nadat de korven en manden volledig droog zijn, plaats je ze terug in de vaatwasser.

In welke apparaten kan de vaatwaskorf worden gebruikt?

Deze vaatwaskorven en bestekmandjes kunnen worden gebruikt in veel verschillende vaatwasser modellen . De kleinere vaatwasglazenkorven kunnen worden gebruikt in onze glazenspoelers . Als je een voorlader vaatwasser of een doorschuifvaatwasser hebt, kun je profiteren van het gebruik van een vaatwaskorf of een bordenrek. Deze korven zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn geschikt voor zowel kleine als grote modellen. Wil je ook je bestek ordenen dan passen onze bestekmandjes en korven naadloos in onze pannenwasser .