Trustpilot rating Maxima
beoordeeld met een 4.2 door 4027 reviews.

Waterontharder

Lees alles over Waterontharder hier
Filteren
Sorteer op
Automatische Waterontharder - Ontkalker - 5 L Hars - Digitaal Display
€ 641,29 € 529,99 € 505,77 € 417,99
Bezorgdatum berekenen...
Automatische Waterontharder - Ontkalker - 8 L Hars - Digitaal Display
€ 750,19 € 619,99 € 592,89 € 489,99
Bezorgdatum berekenen...

Je kent het wel, die vervelende kalkaanslag op je apparatuur. Een waterontharder zorgt voor zuiver water en zacht water. Bovendien helpt het om de apparatuur in je keuken in topconditie te houden. Het helpt kalkaanslag voorkomen waardoor apparaten optimaal blijven functioneren. Bovendien bespaart het geld op energie en schoonmaakkosten.

Waarom heb ik een waterontharder nodig?

Een elektronische waterontharder levert veel voordelen op, zeker voor horecabedrijven. In de horeca worden veel apparaten gebruikt die met water werken. Bekende voorbeelden zijn vaatwassers, espressomachines en stoomovens. Leidingwater bevat kalkhoudend water, wat zich kan gaan afzetten op cruciale onderdelen van je apparatuur. Verwarmingselementen, water aan- en afvoerslangen en filters in deze apparaten verliezen hiermee hun optimale werking of kunnen zelfs defect gaan. Een waterontharder maakt het water minder ‘hard’ door de kalk eruit te zuiveren.

Daarnaast kunnen glazen die zijn afgewassen met hard water er dof uit gaan zien en smaken gerechten en dranken die hard water bevatten minder goed dan met zacht water.

Hoe werkt een waterontharder?

Waterontharders spoelen water door een bed van hars. Deze harsbolletjes zijn negatief geladen en trekken positief geladen ionen aan, zoals calcium en magnesium. Dit proces verwijdert deze mineralen uit het water zodat ze zich niet ophopen in de leidingen. Hierdoor krijg je onthard water wat nog steeds naar lekker water smaakt.

De harskorrels raken uiteindelijk verzadigd met mineralen en moeten worden schoongespoeld, ook wel ‘regenereren’ genoemd. Dit gebeurt met een zoutoplossing, die de mineralen uit de korrels verwijdert en terugvoert naar het afvalwater dat daarna door de afvoer wordt weggespoeld.

Is een waterontharder geschikt voor mijn bedrijf?

Horecakeukens kunnen zeker baat hebben bij het gebruik van een goede waterontharder. Ten eerste kunnen waterontharders helpen om kalkaanslag in apparaten en leidingen te verminderen. Kalk kan ervoor zorgen dat apparaten minder efficiënt worden en na verloop van tijd zelfs beschadigd raken.

Daarnaast kunnen waterontharders ook helpen om de kwaliteit van het water dat in de keuken wordt gebruikt te verbeteren. Dit is belangrijk omdat water van betere kwaliteit de smaak van eten en drinken kan verbeteren. Tot slot kunnen waterontharders ook helpen om de hoeveelheid afwasmiddel en andere schoonmaakmiddelen te verminderen die je gebruikt bij het schoonmaken van je keuken. Hierdoor bespaar je ook op de lange termijn.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een waterontharder?

Bij Maxima bieden we verschillende soorten waterontharders aan. Ga je een waterontharder kopen, lees dan vooral even de voordelen van het gebruik van een waterontharder.

  • Voorkomt kalkaanslag op onderdelen en glas- en vaatwerk met kalkvrij water
  • Bespaart energiekosten en schoonmaakmiddelen
  • Beschermt apparaten van binnenuit
  • het zachte water is beter voor de gezondheid en voor de smaak van gerechten

Hoe installeer en onderhoud je een waterontharder?

Het installeren van de juiste waterontharder is vrij eenvoudig en vereist geen vakkundige installatie. Als hij eenmaal geïnstalleerd is, vergt hij slechts een klein beetje onderhoud. Bepaal eerst waar je de waterontharder gaat plaatsen. Het beste is om hem dicht bij een afvoer te zetten en waar er ruimte is om gemakkelijk bij de machine te komen voor onderhoud. Ook is het van belang hem op een vlakke ondergrond te plaatsen, en niet in de buurt van warmtebronnen zoals (vloer)verwarming, oven of direct zonlicht.

Nadat de ontharder op een wateraanvoer- en afvoer is aangesloten, is het belangrijk om het water te testen om er zeker van te zijn dat het goed onthard wordt. Het verschilt per apparaat hoe vaak je de zouttabletten moet vervangen.

Waterontharder aanbieding · Beste waterontharders bestellen · Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974