Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Beenderzagen

Lees alles over Beenderzaag hier
Filteren
Sorteer op
Beenderzaag - Zaaglengte 165 cm - Elektrisch - incl. Vleesduwer
€ 1.282,59 € 1.059,99 € 874,82 € 722,99
Bezorgdatum berekenen...
Beenderzaag - Zaaglengte 204 cm - Elektrisch - incl. Vleesduwer
€ 1.923,89 € 1.589,99 € 1.379,39 € 1.139,99
Bezorgdatum berekenen...

Vlees snijden is niet altijd een makkelijke klus, zeker wanneer je met de hand door botten heen moet snijden. Vlees en bevroren etenswaren verwerk je makkelijker, veiliger en sneller met een krachtige elektrische beenderzaag. Ideaal voor slagerij en horeca!

Waarvoor gebruik je een elektrische beenderzaag?

Werk je in jouw onderneming veel met vers vlees? Dan zul je zo nu en dan beenderen door moeten zagen. Een elektrische beenderzaag of een bottenzaag is dus een uitkomst voor slagers en cateraars.

Met een zeer krachtige automatisch aangestuurde zaag kun je snel en precies werken, zonder dat het je veel energie kost. Elke snede is even dik, en met de ‘vleesduwer' is het ook nog veilig werken. En dankzij het scherpe zaagblad kun je hem ook prima gebruiken om bevroren vis of andere bevroren etenswaren in kleinere porties te zagen.

Wil je dunne plakjes vlees(waren) kunnen snijden? Dan kun je kijken naar een elektrische vleessnijmachine. Deze en meer professionele apparaten om vlees te bewerken zijn te vinden in de categorie voedselbereiding in onze webshop. Je kunt er terecht voor onder andere vleesmengers, vleesmolens en worstenvullers.

Hoe gebruik je een elektrische beenderzaag?

Het is belangrijk om de hoogte van de zaag af te stemmen op de hoogte van het vlees dat je gaat snijden. Hierna kun je de plaat achter de zaag instellen waarmee je de dikte bepaalt van de te snijden stukken vlees. Duw hierna de hendel van de vleesduwer omhoog, plaats het vlees op het werkblad en doe de hendel weer omlaag zodat de vleesduwer het vlees aanraakt. Nu kun je de beenderzaag aanzetten.

Duw het vlees met de vleesduwer rustig langs de lintzaag totdat er een volledige plak is gesneden. Zet vervolgens de motor uit en haal de stekker uit het stopcontact wanneer je de beenderzaag niet meteen gaat gebruiken.

Wat kan ik snijden met een beenderzaag?

Met een beenderzaag, ook wel bekend als een lintzaag, kan je verschillende producten snijden. De zaag is specifiek ontworpen om beenderen, harde weefsels en botten te snijden. Een specialist kan met dit veelzijdige keukenapparaat bijna alles verwerken. Hier zijn enkele van de materialen en voedingsmiddelen die je met een beenderzaag kunt snijden:

Vleesbeenderen

Dit is de meest voorkomende toepassing. Een beenderzaag kan worden gebruikt om vleesbeenderen zoals ribben, botten, karbonades, hambeenderen en kippenkarkassen te snijden.

Wild

Jagers gebruiken beenderzagen om wild te ontbenen, zoals herten of gevogelte.

Vis

Hoewel visbeenderzagen specifiek zijn ontworpen voor vis, kan een beenderzaag ook worden gebruikt om vis te fileren of visbeenderen te snijden.

Karkassen

Beenderzagen worden vaak gebruikt om karkassen en botten van pluimvee of andere dieren te snijden, vooral in de professionele voedselverwerkingsindustrie.

Een beenderzaag kopen? Hier moet je op letten.

Er zijn verschillende modellen waarbij het formaat het belangrijkste verschil is. Kijk in de specificaties van het apparaat hoe lang de lintzaag is zodat je weet of je jouw producten er mee kunt snijden. Houd er rekening mee dat deze bottenzagen grote en zware apparaten zijn; je moet er dus wel voldoende ruimte voor hebben én ruimte omheen hebben om makkelijk te kunnen werken.

Welke kenmerken heeft een Maxima beenderzaag / bottenzaag?

De elektrische beenderzaag van Maxima kenmerkt zich door zijn kwaliteit en veiligheid. De bottenzaag is dan ook geschikt voor professioneel en intensief gebruik. Onze modellen hebben o.a. onderstaande kenmerken met elkaar gemeen:

  • Makkelijke bediening met aan/uit knop en noodstop
  • Behuizing van geanodiseerd aluminium
  • Krachtige motor
  • Voorzien van ruime tafel met kalibreerplaat en vleesduwer
  • Veilige bediening met meerdere veiligheidsschakelaars, noodstop en geremde motor
  • Makkelijk te openen i.v.m. schoonmaken

Hoe maak je een elektrische beenderzaag schoon?

Omdat je dit apparaat gebruikt voor het zagen van rauw vlees, is het erg belangrijk om de beenderzaag na ieder gebruik schoon te maken. Zet de machine altijd eerst uit en haal de stekker uit het stopcontact.

De losse onderdelen van deze machine, zoals de lintzaag en de vleesduwer, reinig je het beste met een borstel, warm water en zeep. Het meest hygiënische resultaat krijg je door daar citroenwater bij te gebruiken, of warm water met een azijn- en zoutoplossing. Op deze manier maak je ook de tafel van de beenderzaag schoon. Spoel deze onderdelen vervolgens af met water, en laat alles helemaal opdrogen voordat je de onderdelen weer in elkaar zet.

De behuizing van het apparaat kun je het beste schoonmaken met een vochtige doek. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze de beenderzaag aan kunnen tasten.

Beenderzaag aanbieding · Beste Beenderzagen bestellen · Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974