Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Professionele Hamburgerpersen

Lees alles over Hamburgerpers hier
Filteren
Sorteer op
Hamburgerpers - 10 cm Portioneerplaat - Handmatig
€ 157,29 € 129,99 € 107,68 € 88,99
Bezorgdatum berekenen...
Hamburgerpers - 13 cm Portioneerplaat - Handmatig
€ 169,39 € 139,99 € 114,94 € 94,99
Bezorgdatum berekenen...
€ 18,09 € 14,95
Bezorgdatum berekenen...
€ 18,09 € 14,95
Bezorgdatum berekenen...

Nooit meer eigen hamburgers die uit elkaar vallen. Met een hamburgerpers maak je de in een gemakkelijk de perfecte burgers: stevig, egaal, perfect rond en altijd exact dezelfde kwaliteit. Ga je voor hamburgers, groenteburgers, visburgers, kipburgers of vegaburgers? Met een hamburgerpers kun je alle kanten op.

Wat is een hamburgerpers?

Eigen hamburgers maken is niet moeilijk. De enige uitdaging zit hem misschien in het maken van de perfecte ronde vorm. En op dat punt maakt Maxima het je nóg makkelijker. Een hamburger pers bestaat uit een reservoir om gehakt in te doen, waarna je er letterlijk in een handomdraai er een ronde vorm van perst. Met hetzelfde gemak gebruik je de hamburgerpers om een andere burger te maken zoals de visburgers, kipburgers of groente/vegaburgers mee te maken! Je kunt er dus veel kanten mee op.

Wat zijn de voordelen van een hamburgerpers?

In elke horeca-keuken is tijd kostbaar. Daarom is het altijd een goed idee om te investeren in keukenapparatuur die je helpen om de bereidingstijd te verkorten. Hamburgers maken is nog nooit zo makkelijk geweest, een hamburgerpers is daar een goed voorbeeld van. Je bent geen tijd meer kwijt aan het maken van een mooie ronde vorm. Een hamburgermaker maakt namelijk altijd exact dezelfde hamburger. Je hebt dus altijd dezelfde diameter, dikte en perfect ronde vorm. Zo weet je altijd precies hoeveel gehakt je moet inkopen voor het aantal hamburgers dat je wilt maken. En dat helpt je weer om zo min mogelijk te verspillen.

De eigen hamburgers die je met een hamburgerpers maakt, zijn steviger dan de burgers die je met de hand maakt. Daarnaast zijn ze ook platter en egaler van vorm waardoor ze weer sneller gaar zijn bij het grillen. Beter nog; omdat elke burger identiek is, weet je precies hoelang je elke kant moet grillen. En omdat het oog ook wat wil; ze zien er ook gewoon aantrekkelijker uit.

Wie had er gedacht dat er zoveel voordelen zaten aan één apparaat?

Tips voor het gebruik van een hamburgerpers

Bij het bereiden van de perfecte hamburger zijn er enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden, met of zonder het gebruik van een hamburgerpers.

Allereerst is het van cruciaal belang om te starten met vers gehakt van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het vlees moet goed gekoeld zijn om het beste resultaat te bereiken. Dit zorgt ervoor dat de smaak en textuur van je hamburger optimaal zijn.

Wanneer je de hamburgerpers gebruikt, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Te veel druk uitoefenen op het gehakt tijdens het persen kan resulteren in een hamburger die te compact is. Dit kan de textuur van de hamburger beïnvloeden en leiden tot minder sappigheid.

Tot slot, als je wilt experimenteren en je hamburgers een unieke smaak wilt geven, aarzel dan niet om kruiden en specerijen aan het gehakt toe te voegen. Dit is een geweldige manier om je hamburgers te personaliseren en smaakcombinaties te ontdekken die bij jouw smaak passen. Het is de perfecte manier om je culinaire creativiteit te uiten en je burger nog lekkerder te maken voor jezelf of voor je klanten.

Tip: Het kruiden van vlees gaat een stuk makkelijker met een vleesmenger.

Welke verschillende hamburgerpersen zijn er en hoe gebruik je deze?

Hoeveel hamburgers wil je kunnen maken? Hoe groot wil je je hamburgers hebben? Deze vragen kun je jezelf stellen als je een hamburger pers wilt kopen. Er zijn namelijk twee verschillende hamburgermakers:

Tafelmodel hamburger pers

Dit is een tafelmodel hamburgerpers waarbij je de ingrediënten als een balletje op een hamburgervel / portioneervel in de houder legt. Ook aan de bovenkant van je vlees leg je een hamburgervelletje. Draai aan de hendel en de pers zal het gehakt omlaag duwen, waardoor het de juiste vorm aanneemt van het ronde bakje. Door gebruik van een hamburgervel aan beide kanten van de burger kun je de burger makkelijk uit de pers halen zonder dat er restjes blijven plakken. Je kunt ze ook makkelijk op elkaar stapelen zonder dat de burgers aan elkaar blijven kleven. Met een hendel haal je de ‘pers’ naar beneden en heb je prachtige hamburgers die je in een juiste vorm drukt.

Deze hamburgerpers is verkrijgbaar in twee modellen, namelijk met een houder van Ø 10 centimeter of Ø 13 centimeter. Dankzij zijn 4 rubberen voeten blijft hij stevig op zijn plek staan.

Verticale hamburgerpers

Deze worden in onze webshop worstenvullers genoemd maar in combinatie met een hamburger drukset zijn ze perfect voor het grote werk. De worstenmakers hebben namelijk grote reservoirs van 3 liter, 5 liter of 7 liter om gehakt in te doen. Met een slinger pers je het gehakt uit het reservoir en komt in de hamburger druk set terecht. Dankzij het doorzichtige plexiglas zie je wanneer de hamburger-vorm is gevuld. Schuif de drukset naar links of rechts en druk de hamburger eruit.

Zowel het tafelmodel als de verticale hamburgerpers werken zonder stroom, dus je kunt op elke plek in je keuken hamburgers voorbereiden.

Heb je voldoende burgers voorbereid? Dan is het natuurlijk tijd om ze te bakken of te grillen! Voor professionele bakplaten of allerlei soorten en maten grillplaten kun je natuurlijk ook bij Maxima terecht.

Hoe maak je een hamburgerpers schoon?

Wanneer je je hamburgers in de juiste vorm hebt gedrukt, moet de hamburgerpers natuurlijk schoon worden gemaakt. De onderdelen komen direct met (rauw) vlees of vis in contact en er kunnen natuurlijk altijd restjes achterblijven. Gelukkig is het schoonmaken van een hamburgerpers erg makkelijk. De pers bestaat uit losse onderdelen die van rvs zijn gemaakt en je kunt deze dus gewoon in de vaatwasser doen.

De onderdelen van de verticale hamburgerpers (worstenvuller) zoals het reservoir en de vulpijp, kun je losmaken. Het is belangrijk om de drukplaat met een desinfectiemiddel te reinigen. Als alle onderdelen weer schoon én droog zijn, kun je alles met hetzelfde gemak weer in elkaar zetten. 

Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974