Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Professionele Vleesmolens

Lees alles over Vleesmolen hier
Filteren
Sorteer op
Vleesmolen - tot 120 Kg/Uur
€ 435,59 € 359,99 € 321,85 € 265,99
Bezorgdatum berekenen...
Vleesmolen - tot 220 Kg/Uur
14 Beoordelingen
€ 568,69 € 469,99 € 387,19 € 319,99
Bezorgdatum berekenen...
Vleesmolen - tot 320 Kg/Uur
€ 1.052,69 € 869,99 € 713,89 € 589,99
Bezorgdatum berekenen...

Het lekkerste gehakt maak je natuurlijk zelf. Maak binnen een handomdraai je eigen gehakt met de krachtige elektrische vleesmolen van Maxima. Onze vleesmolens beschikken standaard over handige accessoires, zodat je er ook worsten mee kunt vullen.

Waarvoor gebruik je een vleesmolen?

Een vleesmolen, ook wel bekend als gehaktmolen, vleeswolf of vleesmachine, speelt een cruciale rol bij het verwerken van verschillende soorten vlees tot gemalen vlees. Of het nu gaat om het maken van worsten, hamburgers of vullingen, voordat je het vlees kunt gebruiken in deze gerechten, moet het eerst fijn gemalen worden. Dit is waar de veelzijdige vleesmolen zijn intrede doet.

De professionele gehaktmolen is niet enkel beperkt tot vlees. Hij kan ook worden ingezet om groenten of noten te malen. Hierdoor vind je de elektrische vleesmolen niet alleen in slagerijen, maar ook als een onmisbare kracht in vrijwel elke professionele horecakeuken.

De variaties in soorten vlees die gemalen kunnen worden, maken de vleesmolen een essentieel gereedschap. Gehakt komt namelijk niet van één soort vlees, maar van verschillende soorten vlees. Doordat een professionele vleesmolen ook diverse vleessoorten kan fijnmalen, is dit het ideale instrument om gerechten met gehaktvullingen mee te maken. Denk daarbij aan het creëren van ovenschotels en pasteien. Bovendien zijn populaire snacks zoals hamburgers en kroketten ook snel en efficiënt te maken met behulp van een professionele gehaktmolen.

Maxima's assortiment aan gehaktmolens wordt geleverd met een handige worstenvuller, waardoor je zelfs de mogelijkheid hebt om je eigen worsten te produceren. Een elektrische vleesmolen kopen is hierdoor een goede beslissing. Het is een onmisbaar instrument dat verder reikt dan het malen van vlees en het vormt een integraal onderdeel van elke professionele keuken.

Is een elektrische vleesmolen geschikt voor mijn horecabedrijf?

Gehakt, een veelzijdig en essentieel ingrediënt in talrijke culinaire creaties, biedt een brede toepasbaarheid binnen de gastronomie. Het vervaardigen ervan geeft een ongeëvenaarde voldoening. Of jouw voorkeur nu uitgaat naar varkensvlees, rundvlees, of wellicht de verfijndheid van fijngemalen kippenvlees: de mogelijkheden zijn onbeperkt.

In situaties waar niet alle variëteiten gehakt direct voorhanden zijn, komt de professionele vleesmolen uitstekend van pas. Hiermee creëer je met gemak van soorten vlees je eigen gehakt, met keuzes als kip, kalkoen of geit. Dit ambachtelijk vervaardigde gehakt dient vervolgens als veelzijdige basis voor talloze culinaire experimenten. Denk aan het smeden van sappige hamburgers of het creëren van een verrukkelijke vulling voor hartige taarten. De geavanceerde slagerijmachine maakt het efficiënt snijden en verwerken van vlees tot een moeiteloze taak.

Door het ambachtelijke karakter van zelfgemaakt gehakt behoud je tevens controle over de samenstelling van je heerlijkste gerechten. Dit maakt het mogelijk om nauwlettend de kwaliteit en het vetgehalte te bewaken. In hetassortiment van gehaktmolens van Maxima, vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal en uitgerust met geavanceerde roestvrijstalen messen, vind zowel handmatige vleesmolens als elektrische vleesmolens. Deze professionele gehaktmolens zijn beschikbaar in diverse formaten, variërend van een capaciteit van 120 kg vlees per uur tot 320 kg vlees per uur. Hierdoor heb altijd in een kort tijdsbestek een grote hoeveelheid vlees om mee te koken. 

Hoe gebruik je een professionele horeca vleesmolen / professionele horeca gehaktmolen?

De elektrische vleesmolens, inclusief de elektrische vleesmolen en handmatige vleesmolen, zijn voorzien van een schaal waarop het vlees wordt geplaatst. Bij het vlees malen is het raadzaam om vlees te gebruiken met een iets hoger vetgehalte. Voor de beste resultaten snijd je het vlees eerst in kleinere stukjes en kies je vlees dat net uit de koeling komt.

Begin door de gewenste gatenschijf te plaatsen. Dit bepaalt de uiteindelijke textuur van het verwerkte vlees. Zodra je het apparaat hebt ingeschakeld, leid je het vlees naar de kleine messen en gatenschijven. Dit kun je doen met behulp van de speciale doordrukker / stopper die bij de vleesmolen wordt geleverd. De vleesmolen wordt compleet geleverd met roestvrijstalen mes. De messen van de elektrische gehaktmolen snijden het vlees in kleine stukjes, die je kunt opvangen in een bakje of schaal. Op dit punt is het vlees gereed om in je recept te verwerken.

Voor een nog fijnere consistentie kun je het vlees nogmaals malen door deze opnieuw door de professionele gehaktmolen te halen. Elke vleesmolen wordt standaard geleverd met twee verschillende gatenschijven, met gaten die een diameter hebben van zes of acht millimeter. Als je het vlees extra fijn wilt malen, kun je extra accessoires aanschaffen, zoals een gatenschijf met een diameter van 3 millimeter.

Hier zijn twee handige tips voor het bereiden van vlees: het mengen van grote hoeveelheden vlees en kruiden wordt eenvoudig met een roestvrijstalen vleesmenger. En om snel en moeiteloos perfect ronde hamburgers te maken, komt een professionele hamburgerpers goed van pas.

Hoe maak je een professionele vleesmolen schoon?

Bij het bereiden van etenswaren is het belangrijk om je apparaten en keukengereedschap na elk gebruik goed schoon te maken. Bij keukenapparatuur waar je vlees mee verwerkt, blijven er altijd restjes achter. Wacht niet te lang met schoonmaken; de restjes vlees zijn makkelijk weg te krijgen als deze nog niet zijn opgedroogd.

Gelukkig is het schoonmaken van de vleesmachine erg gemakkelijk. Je kunt namelijk het hele maalgedeelte verwijderen. De schaal, schroefringen en de wormschroef zijn van rvs gemaakt. De messen en schijven zijn van gehard staal. Deze kun je in principe gewoon in de vaatwasser doen, maar verwijder wel eerst de grotere vleesrestjes. Je kunt voor het afwassen de onderdelen ook even laten weken in warm water waarin azijn en zout is opgelost.

Als alle onderdelen weer schoon zijn, kun je de vleesmachine met hetzelfde gemak weer in elkaar zetten. Zorg er wel voor dat alle onderdelen eerst volledig zijn  opgedroogd. De behuizing van de vleesmachine is ook van rvs en kun je met een licht vochtige doek afnemen. Het meest hygiënische resultaat krijg je door daar citroenwater bij te gebruiken of een azijn- en zoutoplossing in warm water.

Vleesmolen aanbieding · Beste Professionele Vleesmolens bestellen · Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974