Nederlandse klant- en verkoopondersteuning
De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
100 dagen retourgarantie

Bain Marie

Lees alles over Au Bain Marie hier
Filteren
Sorteer op
Bain Marie - met Tapkraan - excl. 1/1 GN-Set - Elektrisch
€ 133,09 € 109,99 € 106,47 € 87,99
Bezorgdatum berekenen...
Bain Marie - met Tapkraan - incl. 1/1 GN-Set - Elektrisch
€ 181,49 € 149,99 € 119,78 € 98,99
Bezorgdatum berekenen...
Bain Marie - met Tapkraan - incl. 2x 1/2 GN-Set - Elektrisch
€ 181,49 € 149,99 € 120,99 € 99,99
Bezorgdatum berekenen...
Bain Marie - met Tapkraan - incl. 3x 1/3 GN-Set - Elektrisch
€ 193,59 € 159,99 € 133,09 € 109,99
Bezorgdatum berekenen...
Bain Marie - Enkel - 60 cm Diep - met Tapkraan - Elektrisch
€ 689,69 € 569,99 € 448,90 € 370,99
Bezorgdatum berekenen...
Heavy Duty Bain Marie - Enkel - 70 cm Diep - Gas
€ 1.028,49 € 849,99 € 664,28 € 548,99
Bezorgdatum berekenen...
Heavy Duty Bain Marie - Dubbel - 70 cm Diep - Gas
€ 1.040,59 € 859,99 € 671,54 € 554,99
Bezorgdatum berekenen...
Heavy Duty Bain Marie - Dubbel - 70 cm Diep - Elektrisch
€ 1.185,79 € 979,99 € 763,50 € 630,99
Bezorgdatum berekenen...
Heavy Duty Bain Marie - Enkel - 70 cm Diep - Elektrisch
€ 871,19 € 719,99 € 544,08 € 449,65
Bezorgdatum berekenen...
Premium Bain Marie - Enkel - 90 cm Diep - Elektrisch
€ 883,29 € 729,99 € 568,69 € 469,99
Bezorgdatum berekenen...
Premium Bain Marie - Dubbel - 90 cm Diep - Elektrisch
€ 1.222,09 € 1.009,99 € 796,17 € 657,99
Bezorgdatum berekenen...
Premium Bain Marie - Enkel - 90 cm Diep - Gas
€ 1.113,19 € 919,99 € 471,43 € 389,61
Bezorgdatum berekenen...
Premium Bain Marie - Dubbel - 90 cm Diep - Gas
€ 1.415,69 € 1.169,99 € 1.063,58 € 878,99
Bezorgdatum berekenen...

Au bain-marie bereiding is makkelijk en heeft veel voordelen. Wil je gerechten geleidelijk opwarmen, smelten of bereiden zonder risico op verbranding of smaakverlies? Heb je maaltijden om in grote groepen warm te houden? Dan kom je bij uit bij een betrouwbare au bain-marie van Maxima Kitchen Equipment. Een bain-marie voor jouw professionele keuken koop je eenvoudig online in onze horeca webshop. Altijd de beste prijzen, topkwaliteit en snel uit voorraad leverbaar.

Wat is au bain marie verwarmen?

Au bain-marie pan is een culinaire techniek die wordt gebruikt om voedsel gelijkmatig te verwarmen of te garen zonder dat het direct in contact komt met een hete warmtebron. Het proces omvat het gebruik van een speciale kookmethode waarbij een warmtegeleidend bad wordt gecreëerd. In dit warmwaterbad plaats je een bak of schaal met het te verwarmen voedsel. Het sleutelprincipe van bain-marie is dat het warm water in de pan als een buffer fungeert tussen de warmtebron en het voedsel in de bak of schaal.

Wanneer je de bain-marie toepast, wordt het water langzaam verwarmd. Omdat water bij normale atmosferische druk niet warmer kan worden dan 100 graden Celsius, wordt de temperatuur van het voedsel in de bak of schaal nooit hoger dan dit punt. Dit is belangrijk wanneer je ingrediënten hebt die gevoelig zijn voor hoge temperaturen en gemakkelijk kunnen verbranden of schiften, zoals chocolade, sauzen, zuivelproducten en mengsels.

Het voedsel wordt in de bak geplaatst, die doorgaans goed afgesloten is om te voorkomen dat warmte ontsnapt. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt overgedragen en het voedsel langzaam en voorzichtig wordt verwarmd, wat essentieel is voor het behouden van de gewenste textuur en smaak.

Al met al is bain-marie een waardevolle techniek in de horecakeuken, met name bij het bereiden van delicate gerechten waarbij nauwkeurige temperatuurregeling cruciaal is om een perfect resultaat te verkrijgen.

Het belang van een bain-marie

Kwaliteit staat altijd centraal, vooral als het gaat om voedselbereiding. Wanneer je besluit om gerechten te bereiden met behulp van een bain-marie, is hygiëne een aspect waar je absoluut niet aan voorbij kunt gaan. De meerderheid van bain-marie pannen zijn vervaardigd uit roestvrij staal of andere duurzame metalen, wat hen niet alleen robuust maakt maar ook van uitzonderlijke kwaliteit. Bovendien biedt dit materiaal het voordeel van eenvoudig schoon te maken zijn. Of je nu een buffetrestaurant runt of gerechten wilt warmhouden voor speciale gelegenheden, de aanschaf van een hoogwaardige bain-marie pan is een investering die zichzelf zeker terugverdient.

Wat zijn de kenmerken van een bain marie?

  • Gemaakt van rvs; robuust design en makkelijk schoon te maken
  • Temperatuur met een thermostaat zelf in te stellen tot 90 ºC
  • Temperatuur indicatielampje
  • GN-maatvoering
  • Voorzien van handige tapkraan om water makkelijk af te voeren
  • Elektrische bain marie of een op gas verwarmde bain marie

Bain marie voor in de horeca

De bain-marie is perfect te gebruiken in iedere horeca gelegenheid. Maxima biedt diverse bain-maries aan, zowel in enkele als dubbele varianten. Een enkele bain-marie is uitgerust met één waterreservoir, wat ervoor zorgt dat alle bakken binnen de bain-marie uniforme temperaturen behouden. Daarentegen beschikt een dubbele bain-marie over twee waterreservoirs en twee thermostaten, waardoor je de temperatuur van elk reservoir onafhankelijk kunt instellen. Bovendien heb je de optie om te kiezen tussen een elektrische bain-marie en een gasgestookte bain-marie.

De configuratie van deze bain-maries kan grotendeels worden aangepast aan jouw behoeften door simpelweg te letten op het formaat van de Gastronormbakken die je erin plaatst. Het gebruik van meerdere Gastronormbakken maakt het mogelijk om verschillende gerechten tegelijkertijd warm te houden. Het is raadzaam om vooraf te controleren of het gewenste apparaat standaard wordt geleverd met GN bakken of zonder. Bovendien bieden wij in onze webshop een ruime selectie GN bakken, schalen en deksels in diverse formaten, zodat je altijd de benodigde accessoires kunt bestellen.

Wat is het verschil tussen au bain marie en sous-vide bereiding?

Een au bain-marie bereiding kun je goed vergelijken met sous-vide bereiding. Simpel gezegd noem je het sous-vide ('onder vacuüm') wanneer je etenswaren op dezelfde manier opwarmt in een vacuümverpakking. In tegenstelling tot een bain-marie, leg je het voedsel (in de verpakking) bij sous-vide wél direct in de bak met water. Deze methode creëert een perfecte omgeving voor het behouden van smaken en texturen, omdat de temperatuur nauwkeurig kan worden gecontroleerd en constant blijft.

Bij Maxima vind je niet alleen vacuümmachines om je ingrediënten luchtdicht te verpakken, maar ook hoogwaardige sous-vide apparatuur zoals een sous-vide apparaat en een sous-vide stick. Met deze geavanceerde apparaten kun je jouw culinaire creaties tot in de perfectie bereiden, waarbij je smaken behoudt en gerechten met precisie perfectioneert.

Hoe maak je een au bain marie schoon?

Het schoonmaken van een bain-marie is net zo makkelijk als het gebruik ervan; het apparaat wordt bij normaal gebruik nauwelijks vies. Zet het apparaat na gebruik uit en haal de losse Gastronormbakken eruit. Houd er rekening mee dat er hete druppels water vanaf kunnen komen. Deze GN bakken kunnen gewoon in de vaatwasser. Dankzij de handige aftapkraan kun je het water uit de bain-marie laten lopen. Let ook hier op dat het water nog heet kan zijn. Voor zowel de binnen- als de buitenkant zijn een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel voldoende. Droog het apparaat af met een droge, zachte doek en zet alles pas in elkaar wanneer het goed droog is.

Kijk voor meer professioneel warmhoudapparatuur in onze webshop. Je kunt er terecht voor een uitgebreid assortiment aan onder andere warmhoudvitrines, soepketels en warmhoudlampen.

Au Bain Marie aanbieding · Beste Au Bain Marie bestellen · Laagste prijs · Direct leverbaar · 100 dagen retourgarantie · Sinds 1974